Para Çekme Siteleri

Papara Nedir ve Nasıl Kullanılır? (Tüm İşlemlerin Ayrıntılı Anlatımı)

Papara nedir sorusuna kısaca bir e-cüzdandır cevabını verebiliriz. Daha geniş tanımıyla Papara internet üzerinden alışveriş yapmanızı, güvenli bir şekilde para gönderip almanızı ve çevrim içi sitelerden kazandığınız paraları banka hesabınıza çekmenizi sağlayan bir e-cüzdan servisidir. Papara’da hesap açabilmeniz için 18 yaşında olmanıza gerek yoktur. 13 yaşında olmanız yeterlidir. Üyelik ve hesap işletim ücreti yoktur. Ayrıca para yüklemek, para göndermek ve aylık 5 farklı kişiden toplam 5000 TL’ye kadar ödeme almak ücretsizdir. Sadece banka hesabınıza para çekmek istediğinizde sizden 1 TL işlem ücret alır. Papara hesabınızdan başka bir Papara kullanıcısına yolladığınız para anında o kullanıcının hesabına geçer. Papara’ya para yükleme ya da Papara’dan para çekme işlemleri ise maksimum 1 saat sürer. Üstelik bu işlemleri 7/24 yapabilirsiniz. Örneğin pazar günü para çekme isteğinde bulunursanız 1 saat içinde paranız banka hesabınıza geçecektir. Bir de Papara’nın sadece hesabınızdaki parayı kullanabileceğiniz “Papara Card” isimli bir ön ödemeli alışveriş kartı vardır. Papara nedir sorusunun cevabından sonra şimdi kayıt kısmına geçelim.

Nasıl Kayıt Olunur?

https://www.papara.com adresine giderek “Ücretsiz Hesap Aç” butonuna tıklayın.

Papara kayıt formu

Karşınıza gelen sayfadaki formu doldurarak alttaki “Hesap Aç” butonuna tıklayın. Papara telefonunuza bir onay kodu yollayacak. Açılan sayfadaki kutucuğa bu kodu yazıp “Onayla” butonuna tıkladığınızda hesabınız açılacak ve kullanıma hazır olacaktır.

Nasıl Para Yatırılır?

Papara hesabınıza banka hesabınızdan havale ile, ATM’den kartsız işlem ya da Papara Card ile, PTT’den, Teknosa’dan ya da anlaşmalı noktalardan para yükleyebilirsiniz.
1- Havale ile para yüklemek için “Para Yükle” sayfasına giderek “Banka Hesabından” yazısına tıklayın. “Banka Seçin” bölümünden havale yapmak istediğiniz bankayı seçtiğinizde Papara size bir IBAN numarası verecek. Bu IBAN numarasına havale yapın. Fakat havale işlemini yaparken açıklama kısmına papara numaranızı yazmalısınız. Aksi halde paranız iade edilir. Bu yöntem ile paranız 7/24 maksimum 1 saat içinde hesabınıza yüklenecektir. Papara yaptığınız havale için işlem ücreti almaz fakat bankanız sizden havale ücreti alacaktır.
2- ATM’den kartsız işlemle para yüklemek için “Para Yükle”sayfasına giderek “ATM’den” yazısına tıklayın. “Banka Seçin” yazısına tıklayarak hangi bankanın ATM’sinden yükleyecekseniz o bankayı seçin. Papara size o banka için bir IBAN numarası gösterecek. ATM’ye giderek kartsız işlemler menüsünden bu IBAN numarasına para yatırın. Parayı yatırmadan önce açıklama kısmına Papara numaranızı yazmayı unutmayın. Bu yöntem ile paranız 7/24 maksimum 1 saat içinde hesabınıza yüklenecektir. ATM’den para yüklediğinizde herhangi bir işlem ücreti ödemezsiniz ve yolladığınız paradan kesinti olmaz.
3- ATM’den Papara Card ile para yükleme işlemini yurt içindeki herhangi bir bankanın ATM’sinden yapabilirsiniz. Fakat yurt dışındaki ATM’lerden Papara Card ile para yükleme işlemi yapamazsınız. Bu yöntem ile yatırdığınız para 7/24 anında hesabınıza geçer. Her ay toplam 500 TL olmak üzere 5 kez Papara Card ile para yatırmak ücretsizdir. 500 TL’den çok para yatırırsanız aşağıdaki masraflar hesabınızdan kesilir:

  • 0-500 TL arası 5 işleme kadar ücretsiz, 5 işlem sonra %1 + 1 TL
  • 500-1000 TL arası %1
  • 1000 TL ve üzeri %2 işlem ücreti ödersiniz.

4- PTT’den, Teknosa’dan ve anlaşmalı noktalardan telefon numaranızı söyleyerek hesabınıza para yükleyebilirsiniz. Papara’ya kayıt olurken verdiğiniz numarayı söylemeniz gerektiğini unutmayın. Teknosa sizden işlem ücreti almaz. PTT ise %1 hizmet bedeli alır ve 100 TL’ye kadar olan her yüklemeniz için 1 TL ödersiniz. Örneğin 50 TL yükleseniz bile sizden yine 1 TL ücret alınır. Anlaşmalı noktaların listesine “Para Yükle” sayfasındaki “Anlaşmalı Noktadan” bölümünden ulaşabilirsiniz. Bu yöntemlerden biri ile yükleme işlemi yaptığınızda paranız 7/24 anında Papara hesabınıza geçecektir.

Papara logosu

Nasıl Para Çekilir?

Papara’dan para çekmenin 2 yolu vardır. Birincisi banka hesabınıza para çekmektir. Menüdeki “Para Çek” yazısına tıklayıp açılan sayfadaki “Banka Hesabıma” yazısına tıklayın. Banka hesabınızı seçtikten sonra çekilecek tutarı girin. Papara para çekme işlemlerinden 1 TL işlem ücreti aldığı için yazdığınız tutarın 1 TL eksiğini banka hesabınıza yatırır. Örneğin 150 TL yazarsanız 149 TL yatıracaktır. Çekilecek tutarı bu kesintiyi hesaba katarak yazmalısınız. Tutarı da yazdıktan sonra “Para Çek” yazısına tıklayın. Karşınıza gelen sayfada bilgileri tekrar kontrol edip “İşlemi Onayla” dediğinizde para çekme isteğiniz Papara’ya yollanmış olacaktır. Paranız 7/24 maksimum 1 saat içerisinde hesabınıza aktarılır.

İkinci yol ise Papara Card ile bankamatikten para çekmektir. Her ay yurt içinde tüm bankamatiklerden 5 işleme kadar toplam 500 TL çekmek Papara Card ile ücretsizdir. Fakat kartınızla 1 ay içerisinde 500 TL’nin üzerinde para çekerseniz aşağıdaki masraflar hesabınızdan kesilir:

  • 0-500 TL arası 5 işleme kadar ücretsiz, 5 işlem sonra %1 + 1 TL
  • 500 – 1000 TL arası %1
  • 1000 – 2000 TL ve arası %2
  • 2000 TL üzeri %3 işlem ücreti ödersiniz.

Ayrıca Papara Card ile yurt dışı ATM’lerinden para çekme işlemlerinizde minimum 5 TL olmak üzere %1 işlem ücreti hesabınıza yansıtılır.

Nasıl Para Gönderilir?

Papara hesabınızdan başka bir Papara hesabına para yollayabilmek için o kullanıcının cep telefonu, e-posta adresi ya da Papara numarasını bilmeniz yeterlidir. Menüdeki “Para Gönder” yazısına tıklayıp “Cep telefonuna”, “E-posta adresine” ya da “Papara numarasına” seçeneklerinden birisini seçin. Göndereceğiniz kişinin bilgilerini ve para miktarını yazdıktan sonra “Para Gönder” yazısına tıklayıp gönderin. Gönderdiğiniz para karşı tarafa 7/24 anında ulaşır. Para göndermek istediğiniz kişinin Papara hesabı olmasa bile o kişiye e-posta adresini ya da cep telefonunu yazarak “Para Göndererek Davet Et” seçeneği ile para gönderebilirsiniz. Alıcı hesap açana kadar yolladığınız tutar hesabınızda bloke olacaktır. Papara hesabı açacak olan kişi davet yolladığınız e-posta ya da telefon numarası ile kayıt olmalıdır. Alıcı hesabı açtıktan sonra anında para hesabına geçer. Para gönderme işlemini iptal etmek isterseniz “Para Gönder” sayfasındaki “Bekleyen İşlemler” bölümünden iptal edebilirsiniz. Para gönderen kişi için hiçbir zaman ücret ödemez. Para alan kişiye bir ay içinde 5 farklı kişiden toplam 5000 TL üzerinde transfer gelirse bu kişinin sonraki işlemlerine %3.4 işlem ücreti uygulanır. Aynı zamanda para alan kişiye bir ay içinde 10 farklı kişi para transfer ederse bu kişiye 11. farklı kişiden gelen para transferine %3.4 işlem ücreti uygulanacaktır.

Papara Card Nedir?

Papara Card sadece Papara hesabınıza yüklediğiniz parayı kullanabileceğiniz bir ön ödemeli alışveriş kartıdır. Üzerinde MasterCard logosu olduğu için internetten ya da dünyanın herhangi bir yerindeki fiziksel bir mağazadan alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında herhangi bir ATM’den nakit para da çekebilirsiniz. Papara Card ücretsizdir ve aylık kullanım ücreti yoktur. Kartı alabilmek için 13 yaşında olmanız yeterlidir.

Çipli ve çipsiz olmak üzere 2 tip Papara Card vardır. Çipsiz kartı Hepsiburada, N11, Gittigidiyor gibi internet sitelerinden satın alabileceğiniz gibi D&R, Teknosa gibi fiziksel mağazalardan da satın alabilirsiniz. Kendiniz satın aldığınız için kartın üzerinde isminiz bulunmaz. Kartın ücreti 5 TL’dir fakat Papara hesabınıza girip kartı aktif ettiğinizde 5 TL olan kart ücreti hesabınıza yüklenir. Yani Çipsiz Papara Card ücretsizdir. Kartınızı aktif hale getirmek için hesabınızdaki “Papara Card” sayfasına giderek “Kart Tanımla” yazısına tıklayın. Açılan sayfada sizden istenilen kart numarası, son kullanma tarihi gibi bilgileri girerek “Kart Tanımla” yazısına tıkladığınızda kartınız aktif hale gelecektir. Bu kartı aktif edebilmeniz için hesabınızın onaylı hesap olmasına gerek yoktur. Çipsiz Papara Card ile internetten ya da fiziksel bir mağazadan alışveriş yapabilirsiniz. Kartın aylık kullanım ücreti yoktur ve yaptığınız alışverişlerden işlem ücreti almaz. Aylık 50.000 TL harcama limiti vardır. Yurt içi ve yurt dışı tüm ATM’lerden hesabınıza para yatırabilirsiniz fakat çipsiz kart ile hesabınızdan para çekemezsiniz. Ayrıca temassız ödeme özelliği yoktur.

Çipli Papara Card, onaylı hesaba geçerek başvurabileceğiniz ve üzerinde isminizin yazdığı bir karttır. Karta sahip olmak için menüdeki “Papara Card” sayfasına gidin ve “Papara Card (Çipli)” seçeneğini seçerek “Başvuru Yap” yazısına tıklayın. Kartınızın gönderileceği adresi yazarak kart başvurunuzu tamamladığınızda ortalama 4-7 gün içerisinde kartınız size kurye ile teslim edilecektir. Bu süre yoğunluğa göre biraz daha uzun olabilir. Böyle bir durumda Papara müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz. Kartınız ile birlikte gönderilen sözleşmeyi imzalamak zorunda olduğunuzdan kartınız sadece size teslim edilir. Kuryeden kartınızı teslim alırken ya da başvururken sizden herhangi bir ücret alınmaz. Yaptığınız alışverişlerden işlem ücreti alınmadığı gibi aylık kart kullanım ücreti de yoktur. Kartınızı aldıktan sonra Papara hesabınıza girip “Papara Card” sayfasına giderek kartınızı aktif duruma getirmelisiniz. Bu kart ile internetten ya da fiziksel bir mağazadan alışveriş yapabilirsiniz. Aylık 250.000 TL harcama limiti vardır. Yurt içi ve yurt dışı tüm ATM’lerden hesabınıza para yatırabilir ya da çekebilirsiniz. Ayrıca kartınızın temassız ödeme özelliği vardır. Çipli ya da çipsiz kartınızdan sadece para çekerken ya da para yatırırken işlem ücreti alınır. Bu ücretlerin ne kadar olduğunu yukarıdaki “Nasıl Para Yatırılır” ve “Nasıl Para Çekilir” bölümlerinden öğrenebilirsiniz.

Papara nedir, nasıl kullanılır gibi bilgilerinin paylaşıldığı bu yazıyla ilgili aklınıza takılan bir soru varsa bu sayfanın altına yorum olarak yazabilir ya da mail yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

Rehber sayfasına geri dönüp farklı bir yazıyı okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Google veya farklı kanallar yoluyla bu siteye ulaştıysanız internet üzerinden nasıl ek gelir elde edebileceğinizin anlatıldığı bir rehberimiz olduğunu ve okuduğunuz bu sayfanın da rehbere dahil olduğunu söyleyebilirim. Eğer bakmak isterseniz yine aşağıdaki bağlantıya tıklayarak bu rehbere ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı